The new precautionary measures, established at national level for the Easter holidays, do not allow us to host you. We will update you as soon as possible regarding the new opening date, looking forward to welcoming you soon.
Opening April 1st, 2021
Spring is bringing a breath of freshness to 2021. The Portolano will reopen its doors and welcomes you for peaceful and convivial moments. We think that our dishes and the wines from our cellar are just the thing after a hard and long winter. We are ready to devote all our best energy to providing you with superb culinary experiences.
Sardinia has been promoted as a “white zone”, on the basis of our National Pandemic Rules. This gives us the opportunity to host you for lunch and for dinner. You will appreciate the magnificent colors of the sunset on Tavolara, and the peaceful sound of the sea will delight your nights.
Opening date is Thursday 1 April and we will be open until Monday 5 April (the entire Easter break). During the remaining time in April, we will be open Thursdays to Sundays.
Lunch 12am – 2.30pm
Dinner 7pm – 10.30pm
We look forward to welcoming you at the Portolano in Port San Paolo and to spoil you with our 2021 specialties.
See you again in 2021
Menu degustazione con vini della famiglia Orro ( 5-7 giugno 2020)
In questi anni abbiamo portato avanti un accurato lavoro di selezione delle cantine migliori dell’isola per offrire ai nostri ospiti piccole produzioni di grande pregio e qualità. Proprio con l’intento di far assaggiare i loro vini abbinati ai nostri piatti, da questa stagione 2020, abbiamo pensato di dedicare a ciascuna azienda un menu degustazione.
Siamo felici di partire, in questo primo week-end di giugno, con L’Azienda Agricola Fattoria Didattica “Famiglia Orro”, preziosa realtà a conduzione famigliare di Tramatza, piccolo borgo della Sardegna centro occidentale, nel cuore del mediterraneo, che opera e produce in linea con il motto che si è voluta dare “La tradizione è il nostro futuro.”
Nel menu che proponiamo si servono Tzinnigas, bianco ottenuto da uve Vernaccia, ideale in abbinamento al pesce, la Vernaccia di Oristano DOC, vino millenario dell’isola prodotto seguendo i crismi della tradizione, Don Aldo, a edizione limitata di bottiglie, della selezione Nieddera, antico vitigno a bacca rossa, anzi nera, il cui nome deriva infatti da “niedda vera” o ancora “niedda-era” per il suo particolare colore scuro e, infine, Passentzia, ottenuto da uve Vernaccia passite, perfetto a fine pasto in abbinamento al dessert.
Queste delizie si sposano con le migliori creazioni del nostro chef, per una imperdibile esperienza enogastronomica!
Summer 2020: reopening with a new chef
Il Portolano reopens with a new chef de cuisine!
It is the great come back of Luca Sanna, born in 1984 in Padria, a small village in the north west of Sardinia. After his debut as a young commis at Il Portolano he improved his knowledge of the Sardinian and Mediterranean Cuisine in other famous restaurants around northern Sardinia during the summer seasons and in northern Italy during the winter time. He then completed his path with an international experience in Brighton.
With ability Luca creates unique dishes using the finest seasonal ingredients of the island, inspired both by his Sardinian and Mediterranean tradition and also by elements of the international cuisine.
Our guests may certainly look forward to experiencing an exclusive culinary voyage.
See you soon!
Opening soon: May 23rd 2020
Finally we are prepering our restaurant and our terraces for the new summer season. Our protection concept will enable us to receive our guests in full security.
From May 23rd onwards you may, in fact, enjoy our chef’s delicious courses at lunch or dinner. Our staff will be happy to share its knowledge of exquisite food and wine with you.
See you soon!
Lunch: 12.00-14.30
Dinner: 19.00-22.30
Reservation is recommended
In Sardegna si riparte
Cari clienti
Siamo lieti di poterci riconnettere a voi con buone notizie.
Finalmente infatti in Sardegna, come nel resto d’Italia, oltre che in Europa dopo il lungo periodo di lockdown, pian piano con grande accortezza e attenzione, le attività riaprono e le persone riprendono la loro vita
In questo difficile periodo appena trascorso abbiamo vissuto una situazione del tutto inedita e abbiamo tutti dovuto rinunciare a tanto anche delle nostre abitudini e della nostra libertà
Nella nostra isola nel frattempo è esplosa la primavera e la natura rigogliosa offre mille colori e profumi. Le nostre magnifiche spiagge, il mare cristallino, i tramonti mozzafiato, gli scogli di granito e le montagne possenti vi aspettano per una vacanza ristoratrice e noi abbiamo una grande voglia di condividere le meraviglie della nostra isola con tutti voi
Da parte nostra, stiamo lavorando alacremente per preparare le nostre attività e riaprire a fine mese in piena sicurezza. Naturalmente, noi del Portolano, saremo qui ad accogliervi e deliziarvi!
Buona Pasqua
Il mondo si è quasi fermato, ma la primavera è arrivata, bella, rigogliosa e più potente che mai. Con lei è arrivata anche la Pasqua. Come ogni anno avremmo voluto passarla con voi al Portolano.
Per questo ci teniamo a stringervi virtualmente in un abbraccio e a farvi i nostri migliori auguri.
Siamo speranzosi che la Pasqua farà da passaggio alla ripresa e al ritorno a tutto ciò che amiamo tanto.
Intanto ci prepariamo ad accogliervi al più presto.
Claudia, Roberto e tutto il team del Portolano
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Buona Pasqua
Il mondo si è quasi fermato, ma la primavera è arrivata, bella, rigogliosa e più potente che mai. Con lei è arrivata anche la Pasqua. Come ogni anno avremmo voluto passarla con voi al Portolano.
Per questo ci teniamo a stringervi virtualmente in un abbraccio e a farvi i nostri migliori auguri.
Siamo speranzosi che la Pasqua farà da passaggio alla ripresa e al ritorno a tutto ciò che amiamo tanto.
Intanto ci prepariamo ad accogliervi al più presto.
Claudia, Roberto e tutto il team del Portolano
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Opening soon – Summer 2019
It all started twenty years ago as an adventure. Today it is our passion. Receiving our guests from all over the world on our terrace facing Tavolara Island in Porto San Paolo in Sardinia and let them taste our specialties prepared by our chef with the products that this marvelous island offers.
Together with our staff we are looking forward to welcoming you from April 13th onwards at lunch or dinner.
See you soon!
MICHELIN guide 2019
We are proud to be mentioned for the third consecutive year in the Michelin guide, 2019 edition.
This recognition is particularly dedicated to our chef Mario Mele and to our team that, with constant passion and enthusiasm, are able to offer high quality culinary delights at Il Portolano.
We announce our next opening for the Summer season on 13th April 2019.
“Il Portolano” 2018 opening soon!
After a rainy winter Sardinia finally presents itself incredibly colorful to its visitors, with amazingly green fields and the Mediterranean maquis full of yellow and white spots, thanks to the broom and asphodelo flowering.
This is the right time to open the terraces to our dear guests at the Ristorante Il Portolano.
From April 20th onwards you may, in fact, enjoy our chef’s delicious courses at lunch or dinner. Our staff will be happy to share its knowledge of exquisite food and wine with you.
See you soon!
Opening on Eastern 2017
Enjoy the summer with a selection of raw local fish
Summer has arrived. We are ready to welcome you on our magnificent terrace for a summer lunch lulled by the sea breeze or for a romantic candle lit dinner. For our guests who love raw fish we now offer Oysters from the nearby San Teodoro as well as a crudité including crustaceans from Siniscola.
Have look at our new menu